Hlavní obsah

Kaczyńskému se už v domě rozpadá střecha nad hlavou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, že Jarosław Kaczyński (72), nejvlivnější polský politik, lídr vládního Práva a spravedlnosti (PiS), žije sám ve varšavské čtvrti Žoliborz, není žádným tajemstvím. Bydlí v domě s oprýskanými stěnami, zničenou krytinou na střeše či rezavým plotem, který zdědil po rodičích.

Foto: Alain Robert/Sipa

Jarosław Kaczyński

Článek

„Zub času však až příliš nahlodal část střechy nad vchodem do domu a hrozí, že mu dříve či později spadne na hlavu a ohrozí jeho život,“ informoval deník Super­Express.

List oslovil známého varšavského tesaře, jehož parta obnovuje střechy, a ukázal mu snímky té rozpadávající se na Kaczyńského domě.

Polsko chce s Českem v jednání o Turówu výrazně přitvrdit

Evropa

„Je to nejen ošklivé, ale protože chybí část dřevěné konstrukce, na které by měla být upevněna krytina, hlavně nebezpečné. Ani se mi nechce věřit, že člověk, který zodpovídá za bezpečnost Poláků, až tak hazarduje s tou vlastní. Pokud si ji brzy nedá opravit, velmi rychle může dojít k nejhoršímu,“ varoval mistr tesař.

Kaczyňski sní o 300tisícové armádě. Chce „seriózní odstrašující sílu“

Evropa

„Kaczyńského velkým problémem je, že je mimořádně nepraktický a že mu blízcí spolupracovníci pomáhají v podstatě se vším. Zřejmě má pocit, že pověsit jim na krk i problémy s rozpadávajícím se domem by už bylo příliš,“ napsal portál natemat.pl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám