Hlavní obsah

Jezevčík vykousl Britce kus tváře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřicet stehů po operaci, jež trvala pět a půl hodiny, a týdny pracovní neschopnosti si vyžádal úraz, který utrpěla 45letá žena z waleského města Swansea, když jí jezevčík její kamarádky vykousl kus tváře a sežral jej.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Moje sebevědomí je na nule, mám zničený život,“ řekla k incidentu paní Kelly. Děsivý útok se podle serveru Wales Online odehrál v březnu v bytě přítelkyně, s níž si přišla popovídat.

Vše začalo zcela nevinně. Pes se choval velmi přátelsky, dokonce ležel budoucí oběti na klíně a nechal se hladit na břichu.

Později se ženy přemístily do kuchyně, přičemž paní Kelly si sedla na podlahu a opírala se o linku. V tu chvíli se chování zvířete náhle změnilo. Když na zlomek vteřiny uhnula pohledem, jezevčík se na ni vrhl a zabořil jí zuby do levé tváře.

„Neštěkal, nevrčel ani nevydával jiný zvuk. Jen se přisál k mému obličeji a trhal hlavou dopředu a dozadu. Cítila jsem jeho zuby hluboko ve tváři,“ vylíčila incident paní Kelly.

„Cítila jsem, jak se trhá kůže“

Kamarádka přispěchala na pomoc a popadla psa za obojek, jezevčík ale nechtěl pustit. „Jediným důvodem, proč se jí to nakonec podařilo, bylo to, že mi vytrhl kus masa a sežral jej. Cítila jsem, jak se trhá kůže,“ dodala napadená žena.

Když vstala a klopýtala, zaútočil pes znova, tentokrát na hruď a paži. Poté z místnosti utekla, a když se podívala do zrcadla, zhrozila se a volala záchrannou službu. Ta jí však sdělila, že bude muset dlouho čekat.

Obě ženy proto zavolaly jiné kamarádce, která s nimi nepopíjela alkohol a odvezla paní Kelly do nemocnice. Později se pacientka podrobila zákroku, který si vyžádal 40 stehů, většinou na hrudi. I sedm týdnů po operaci ale zůstává v pracovní neschopnosti.

Samoživitelka dvou synů ve věku 18 a 19 let se zatím nemůže a ještě ani nechce vrátit do práce v cestovní kanceláři. „Moje sebevědomí je naprosto zničené. Nechodím ven ani do obchodu, pokud se mnou nejde můj syn,“ uvedla paní Kelly, která si musí kupovat maskovací make-up pro lidi, kteří mají znetvořený obličej.

Zatím se musí spokojit s měsíční nemocenskou 350 liber (10 250 Kč), což jí na živobytí zdaleka nestačí. Trochu vypomohl zaměstnavatel a sestra organizuje sbírku.

Napadená se ale nakonec rozhodla podat žalobu o odškodné na přítelkyni, jejíž pes byl mezitím utracen. Vyšlo totiž najevo, že jezevčík v minulosti už pokousal dva jiné lidi.

Pes přes palubu. Po dvou týdnech se našel na pustém ostrůvku

Koktejl

Výběr článků

Načítám