Hlavní obsah

Jako skeč od Monty Pythonů: Králi Karlu III. při podepisování zase ujely nervy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novopečený britský král Karel III. v nové roli už podruhé neudržel nervy na uzdě. A opět šlo o příhodu s protokolárním perem. Zatímco v prvním případě mu psací souprava překážela na stole, v úterý pero vyteklo a potřísnilo ho inkoustem. Karla to dopálilo.

Charles a vytékající peroVideo: Reuters

 
Článek

„Bože! Tohle já nesnáším. Nesnáším to zatracené pero,“ rozčiloval se panovník Spojeného království, zatímco si otíral ruku umazanou od inkoustu.

„Teče to všude,“ hlásila mu chvíli předtím královna manželka Camilla. To už ale bylo pozdě.

Šlamastyce s unikajícím inkoustem z pera předcházel už Karlův dotaz na datum a jeho suché konstatování, že do listiny na hradě v Hillsborough v Severním Irsku zapsal špatné datum.

Poprvé psací potřeby Karla III. rozzlobily už v sobotu, když podepisoval jmenovací listiny v Londýně. Směrem k pracovníkovi protokolu tehdy vztekle gestikuloval, aby sadu s pery ze stolu odnesl dříve, než k němu usedne.

Podle jednoho z Karlových pobočníků, kterého cituje agentura Reuters, dovede být nový britský král zábavný, ale také vznětlivý a náročný.

Výše zmíněná narušení dekora – jež jako by vypadla ze skečů britské komické skupiny Monty Pythonův létající cirkus – lze ale pochopit, přihlédneme-li k vypětí, kterému je 73letý Karel III. v posledních dnech vystaven.

Od smrti matky Alžběty II. si nemohl odpočinou ani truchlit. Musel se naopak bez váhání chopit trůnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám