Hlavní obsah

Irského milionáře našli po osmi měsících zpustlého, vyhublého a zmateného

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dublin

Po osmi měsících od svého zmizení byl v úterý v noci na venkovské cestě v hrabství Leitrim objeven 68letý Kevin McGeever, irský milionář podnikající hlavně v realitách. Na pohublého muže se zanedbaným zevnějškem narazila dvojice, která se vracela autem domů. McGeever nevěděl, kde je ani co je za den, uvedl server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Irská policie. Ilustrační foto

Článek

McGeever, jenž v době rozkvětu irské ekonomiky obchodoval i s luxusními domy v Dubaji, zmizel loni v červnu a dosud o něm nebyly žádné zprávy. Když ho v úterý v noci našel pár z městečka Enniskillen, řekl, že ho tam vyložili nějací muži z dodávky, v níž strávil dlouhý čas.

„Vypadal neupraveně. Nevěděl, kde je, ani co je za den, měsíc. Neměl ani boty,“ popsal nález McGeevera Martin Kenny, radní z městečka Ballinamore, v jehož blízkosti byl milionář objeven. McGeever byl značně pohublý, zarostlý a měl velmi dlouhé nehty. Když ho dovezli na policejní stanici, kde mu nabídli čaj a sušenky, nalezenec je v okamžiku spořádal.

Policisty nejprve překvapilo, že muž je vzdělaný, načež zjistili, že se jedná o jednoho z největších irských boháčů. Nejen, že vlastní dům za tři milióny eur (77 miliónů korun), ale má i helikoptéru a flotilu drahých vozů včetně jednoho porsche a dvou hummerů. McGeever skončil v nemocnici, neboť byl podvyživený a dehydrovaný.

Policie okolnosti jeho zmizení vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám