Hlavní obsah

Indové zvažují výrobu elektromobilů na Slovensku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Zástupci indické společnosti na výrobu elektromobilů Reva Electric Car Company jednali ve čtvrtek se slovenským ministrem hospodářství Ľubomírem Jahnátkem o výstavbě závodu na výrobu elektromobilů na Slovensku, uvedla agentura SITA.

Foto: ČTK

Ministr hospodářství Ľubomír Jahnátek (vpravo)

Článek

Jahnátek po jednání uvedl, že Slovenská republika má zájem o výrobu hybridních vozidel a elektromobilů. Indická společnost údajně preferuje pro výstavbu závodu okolí města Bánovce nad Bebravou.

Indická společnost Reva z Bengalúru patří k největším výrobcům elektromobilů na světě. V současné době připravuje výrobu nového typu NXR, což je malý elektromobil pro dvě dospělé osoby vhodný do města.

Společnost vznikla v roce 1994. V roce 2001 spustila výrobu prvního indického elektromobilu Reva. V roce 2008 ho nahradil model REVAi a loni REVA L-ion. Od sebe se tato dvoumístná vozítka s dojezdem asi 150 km liší druhem použitých akumulátorů

Na Slovensku už působí tři automobilky. Volkswagen má závod u Bratislavy, PSA Peugeot Citroen u Trnavy a Kia Motors u Žiliny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám