Hlavní obsah

Hotel v ruském Permu zaplavila vařící voda z prasklého potrubí, pět mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perm
Aktualizováno

Nejméně pět lidí zahynulo, když v pondělí ráno v hotelu Karamel ve městě Perm na východě evropské části Ruska prasklo vedení na horkou vodu, napsala agentura DPA s odkazem na informace ruského ministerstva pro mimořádné události. Další tři lidé byli hospitalizováni s těžkými popáleninami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vařící voda z prasklého potrubí zabila v ruském hotelu pět lidíVideo: Reuters

 
Článek

Celé jedno patro hotelu, který se nachází v průmyslové čtvrti Perm, bylo zcela zaplaveno vroucí vodou. Nehoda se stala uprostřed noci, když všichni hosté spali.

„Během práce na odčerpávání horké vody a kontrole prostor bylo nalezeno pět mrtvých. Všichni jsou již identifikováni,“ uvedla tisková služba ministerstva pro mimořádné události. Záchranáři pokračují v odčerpávání horké vody.

Ve vážném stavu je na jednotce intenzivní péče jedna žena s popáleninami druhého a třetího stupně. „Stav dalších dvou zraněných lékaři označují za vážný, utrpěli popáleniny prvního a druhého stupně, zejména dolních končetin,“ napsala agentura TASS s odkazem na zdroj z nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Vařící voda zaplavila v hotelu Karamel jedno patro.

Příčina nehody se vyšetřuje jako trestný čin z nedbalosti. Budova, kde se nachází hotel, byla postavena v roce 1965. V recenzích na interentu si mnozí osté stěžovali na technické problémy ubytovacího zařízení. Úřady uvedly, že hotel neměl ani únikový východ.

Reklama

Výběr článků

Načítám