Hlavní obsah

Hasiči dostali pod kontrolu lesní požár na Krétě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Řečtí hasiči dostali během víkendu pod kontrolu lesní požár na ostrově Kréta, kvůli kterému musely desítky lidí opustit své domovy. S odvoláním na hasičský sbor o tom informovala agentura Reuters. Místní úřady vyhlásily pohotovost kvůli silnému větru.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Hasič během cvičení na Krétě (ilustrační foto)

Článek

Požár se rozšířil po svazích horského lesa východně od přímořského města Ierapetra. Rozdmýchal jej silný vítr. Úřady nařídily evakuaci pěti vesnic. Do zásahu se zapojilo zhruba 150 hasičů, kterým pomáhaly tři vrtulníky.

„Požár se po úsilí stovek hasičů výrazně zmírnil,“ řekl jeden z členů hasičského sboru. „Byl to první velký požár v blízkosti obytné oblasti v tomto roce,“ dodal.

Řecko zasáhlo zemětřesení o síle 5,7 stupně

Evropa

Ministerstvo civilní ochrany posléze vyhlásilo pohotovost kvůli silnému větru, který se očekává v následujících dnech. V průběhu soboty se rozhořely desítky malých lesních požárů.

Vědci se obávají, že nadcházející sezona by, co se týče lesních požárů, mohla být ničivá. Řecko má totiž za sebou nejteplejší zimu v historii, která zanechala velkou část země teplou a suchou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám