Hlavní obsah

Francouz žaluje média. V přímém přenosu vyzradila, že se skrývá v blízkosti teroristů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzskou televizi a rozhlas žaluje grafik Lilian Lepère, který se v lednu ocitl v blízkosti uprchlých teroristů Saïda a Chérifa Kouachiových, vrahů z redakce magazínu Charlie Hebdo. Sdělovací prostředky ještě během policejní akce vyzradily, že se Lepère ukrývá v tiskárně v obci Dammartin en Goële, kde se Kouchaiovi před policií zabarikádovali.

Foto: Reuters Tv, Reuters

Bratři Kouachiovi po masakru prchají od redakce Charlie Hebdo.

Článek

Lepère v žalobě podané minulý měsíc uvádí, že ho média ohrozila na životě. „Prozrazení v přímém přenosu představovalo pro Liliana skutečné riziko. Bratři Kouachiovi, kteří byli ozbrojení a nebezpeční, takto mohli sledovat průběh (policejní) operace,“ řekl Lepèreův právník listu Le Parisien.

Lepère se v blízkosti teroristů, kteří o den dříve v pařížské redakci Charlie Hebdo zastřelili 12 lidí, ukrýval osm hodin pod dřezem. Kouachiovi zprvu v tiskárně zadržovali jeho šéfa, jehož později propustili. O Lepèreovi naštěstí neměli až do konce tušení.

O tom, že se v tiskárně s ozbrojenými uprchlíky nalézá ještě jeden zaměstnanec, informovala s odkazem na místního poslance Yvese Albarella nejprve rozhlasová stanice RMC. Tuto zprávu pak opakovaly televize TF1 a France 2, ačkoliv ani ty neuvedly, kde přesně se grafik ukrývá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zveřejnila záběry ze střelby u tiskárny ve FranciiVideo: Reuters

Podobně neopatrné byly některé sdělovací prostředky při policejní akci u obchodu s košer potravinami v Paříži dva dny po masakru v redakci Charlie Hebdo. Komplic bratrů Kouachiových Amedy Coulibaly tam zadržoval skupinu lidí, z nichž čtyři zabil. Šestice přeživších podala žalobu na televize, které z místa vysílaly v přímém přenosu. Žalující tvrdí, že televize jednaly nedbale a ohrozily je na životě.

Kouachiovi i Coulibaly byli při policejních zásazích zabiti.

Reklama

Výběr článků

Načítám