Hlavní obsah

Eritrejec, který shodil v Německu pod vlak ženu a dítě, skončil na psychiatrii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Eritrejec Habte A., který na nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem na konci července shodil pod přijíždějící rychlovlak ICE matku a osmiletého chlapce, je hospitalizován na psychiatrii, napsal server tz.de. Žena skončila se zraněními v nemocnici, chlapec ale na místě zemřel.

Foto: Christoph Reichwein, ČTK/AP

Muž původem z Eritreje je podezřelý z toho, že pod přijíždějící vlak shodil ženu a jejího osmiletého chlapce. Dítě zemřelo.

Článek

Lékaři uvedli, že muž trpí některou z „chorob spektra schizofrenie“, nejčastěji je zmiňována paranoidní schizofrenie, píše server. Státní zastupitelství uvedlo, že jeho umístění v psychiatrické léčebně je nezbytné, protože „muž představuje nebezpečí pro širokou veřejnost“.

Incident se sice stále vyšetřuje jako vražda a pokus o vraždu, znalci už ale uvedli, že Eritrejec onemocněním trpěl i v době, kdy se činu dopustil. Předpokládá se, že „schopnost kontroly a příčetnosti byla přinejmenším značně snížená“.

Muž přijel do Německa na konci července ze Švýcarska. Na hlavním nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem shodil pod přijíždějící vlak matku a chlapce, kteří se chystali odjet na prázdniny. Matce se podařilo zachránit, ale chlapec zahynul. Vzápětí po činu se pokusil do kolejiště shodit ještě seniorku, té se ale podařilo ubránit. Muž se snažil po činu z místa uprchnout, ostatní cestující ho přemohli a policisté zadrželi.

Habte A. přišel do Švýcarska v roce 2006. O dva roky později mu úřady schválily žádost o azyl a od roku 2011 směl v zemi trvale žít. Naposledy bydlel se ženou a třemi dětmi v obci Wädenswil u Curyšského jezera, pracoval u curyšského dopravního podniku. Od letošního února byl ale kvůli duševním problémům na nemocenské.

Lidé z okolí Habteho A. serveru týdeníku Focus uvedli, že se muž začal měnit vloni v létě. Podle nich zjevně trpěl paranoií a slyšel hlasy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám