Hlavní obsah

Dvouletý chlapeček v Anglii zemřel po smrti otce doma hlady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragický případ smrti dvouletého chlapce, který v anglickém městečku Skegness pravděpodobně zemřel hlady poté, co jeho otec doma podlehl infarktu, bude řešit britská policejní inspekce. Bude prověřovat, zda policie nepromarnila příležitost otce a chlapce zkontrolovat. Těla obou našla sociální pracovnice uvnitř bytu 9. ledna - dva týdny poté, co dvojici naposledy viděl soused.

Foto: Profimedia.cz

Britská policie. Ilustrační foto

Článek

S 60letým otcem byli 27. prosince v kontaktu sociální pracovníci a dohodli s ním návštěvu. Druhého ledna sociální pracovnice skutečně k domu, kde s malým Bronsonem žil, přišla, ale nikdo jí neotevřel a nezastihla je ani na jiných adresách, informovala stanice BBC.

Řekla o tom svým nadřízeným a policii. O dva dny později se sociální služba pokusila otce a syna navštívit podruhé, opět jim nikdo neotevřel a znovu o tom uvědomila policii. Při třetím neúspěšném pokusu se sociální pracovníci obrátili na majitelku domu a vešli do něj. Muže i chlapce našli mrtvé.

Matka: Kdyby byl vyšší, přežil by

Podle Heather Sandyové z úřadu na ochranu dětí byli oba sami doma, když otec zemřel na infarkt. „To znamenalo, že nebyl nikdo, kdo by se o Bronsona postaral, a proto bohužel zemřel i on,“ řekla.

Matka dítěte deníku The Sun v emotivním rozhovoru řekla, že jejímu synovi scházelo zhruba pět centimetrů výšky k tomu, aby si sám dokázal otevřít lednici. „Všechno jídlo bylo v lednici. Kdyby byl Bronson o něco vyšší, přežil by,“ je přesvědčená žena, která se s otcem dítěte již dříve rozešla. „Nikdy si neodpustím, že jsem tam pro něj nebyla,“ dodala.

Derrick Campbell z policejní inspekce (IOPC) řekl, že „hrůzné podmínky“, v nichž otec se synem zemřeli, byly „opravdu šokující“. Je podle něho zcela namístě, že inspekce vyšetří reakci policie. Případ už vyšetřuje také město.

Ředitelka elitní britské školy byla nalezena mrtvá, i s manželem a dcerou

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám