Hlavní obsah

Dva opilí turisté se v Rakousku zřítili, jeden z balkonu, druhý ze schodů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salcburk

Hned dva podobné incidenty, při nichž šlo o pád alkoholem opojených turistů z 1. patra ubytovacích zařízení, hlásí z víkendu policie v rakouské spolkové zemi Salcbursko. Aktéry byli Jihokorejec a Slovák, oba utrpěli zranění, informovala v pondělí agentura APA.

Foto: Profimedia.cz

Salcbursko. Ilustrační foto

Článek

Dva přiopilí turisté se v Salcbursku zřítili v ubytovacím zařízení.

V samotném Salcburku vypadl Korejec při kouření z balkonu, zatímco Slovák se zřítil na schodišti a propadl až do sklepa, informovala policie.

V noci ze soboty na neděli si chtěl 22letý Korejec zapálit cigaretu na balkoně svého hotelu. Jenže se pravděpodobně příliš vyklonil přes zábradlí a vypadl.

Rekreant, který podle policie vykazoval „zřetelné příznaky podnapilosti“, si polámal několik kostí. Kolemjdoucí o incidentu vyrozuměli Červený kříž, jehož pracovníci muže přepravili na univerzitní kliniku. Policie po důkladném vyšetřování vyloučila cizí zavinění.

Ani ne o 24 hodin později, v neděli večer, ztratil rovnováhu opilý Slovák na schodišti penzionu ve Werfenwengu. Devětačtyřicetiletý muž přepadl přes zábradlí a padal 6,5 metru až do sklepa. Po ošetření mu zdravotníci diagnostikovali pouze zranění na levém kotníku. Slovák, který rovněž vykazoval jasné příznaky opilosti, byl převezen do nemocnice v Schwarzachu.

Amsterdam se chce zbavit opilých turistů, spustí odstrašující kampaň

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám