Hlavní obsah

Do nevidomé důchodkyně v Trenčíně vrazilo na přechodu auto, policie si ji předvolala

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trenčín

Semafor se zvukovou signalizací, který slouží nevidomým, nefungoval, a tak žena v Trenčíně pouze zvedla svou slepeckou hůl a vkročila do vozovky, kde do ní narazilo auto. Slovenská policie konstatovala, že žena se před vstupem na vozovku dostatečně nepřesvědčila, že nic nejede. Případ se podle televize Markíza stal letos v září.

Foto: Polícia SR

Slovenská policie při zásahu

Článek

„Policisté si ženu dopisem předvolali k ústnímu pohovoru o přestupku a informovali ji, že ve věci je vůči ní zahájeno řízení,“ uvedla TV Markíza.

V dopise policie konstatovala, že před vstupem na vozovku se žena dostatečně nepřesvědčila, zda může vstoupit do vozovky bez nebezpečí, a vstoupila do jízdní dráhy motorového vozidla, v důsledku čehož došlo ke střetu. „Převzetím dopisu je prý obviněna,“ uvedla televize.

Mluvčí: Žena obviněna není

Tvrzení, že by nevidomá žena byla převzetím dopisu automaticky obviněna, ale odmítl trenčínský policejní mluvčí Pavol Kudlička. „To v žádném případě není pravda. Jedná se o předvolání v prvním stupni šetření zmíněné nehody, kde se má vyjádřit k průběhu nehody,” řekl Novinkám mluvčí.

Podle něj auto o ženu zavadilo, ale ta neutrpěla žádné zranění. Případ není uzavřen a čeká se na výsledky znaleckého šetření. „Příslušná věc je ve stadiu objasňování,“ řekl Kudlička.

Připouští, že šla na červenou

Žena situaci líčí tak, že byla přesvědčena, že může přejít přes ulici. „Když jsem slyšela, že nic nejede, zvedla jsem hůlku, jak to pokaždé dělám,“ uvedla. TV Markíza dodala, že zvednutí hůlky je signálem pro řidiče, že přes vozovku jde člověk se zrakovým postižením.

„Připouštím, že jsem mohla jít na červenou, ale když nefungoval semafor, nemohla jsem to vědět,“ dodala žena k tomu, že zvuková signalizace pro slepce byla mimo provoz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám