Hlavní obsah

Desítky letišť zavalil sníh, nervózní lidé se poprali ve Frankfurtu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tisíce lidí čekají v Evropě na zpožděné lety, někteří i celý den. Část letišť ve Velké Británii nebo v Německu bylo uzavřeno úplně, ale situace se postupně zlepšuje.

Foto: Alex Domanski , Reuters

Letiště ve Frankfurtu nad Mohanem

Článek

Nejznámější anglická letiště Heathrow a Gatwick v sobotu podle BBC úplně zavřela všechny dráhy. Gatwick pak některé z nich zase spustil, ale několik společností stejně své spoje zrušilo.

Letiště Gatwick, kam létají nízkonákladové linky z ČR, obnovilo provoz ve 14.45, ale čeká se, že ještě spousta dalších letů bude zpožděna nebo zrušena. EasyJet a British Airways zrušily všechny lety na celou sobotu a část letů také z letiště Heathrow.

Další problémy byly v Exeteru, Aberdeenu, Birminghamu, Bristolu a Cardiffu.

Ve Frankfurtu bitka

V Německu sníh ochromil mimo jiné i obrovské letiště ve Frankfurtu nad Mohanem, kde se zasekly tisíce lidí, informoval server Der Spiegel. V napjaté atmosféře se strhla násilná potyčka u jedné z přepážek.

Příčinou incidentu bylo velké zpoždění u jedné přepážky Lufthansy pro odbavení zavazadel. V řadě stálo hodiny několik stovek lidí. Policie pak musela rozvášněné cestující uklidnit. Asi 2500 lidí čeká ve Frankfurtu už od pátku. Mluvčí letiště uvedl, že letový plán je v troskách, zrušilo se už 560 letů a na letiště stále přijíždějí další lidé.

Problémy byly také na dalších německých letištích, např. v Mnichově, kde několik stovek lidí provizorně přespávalo.

Zácpy a nehody znepříjemnily cestování i na evropských silnicích a na železnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám