Hlavní obsah

Další britská mediální skupina čelí skandálu s odposlechy, napíchla vzkaz Paula McCartneyho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Odposlechy mobilních telefonů, které vedly k pádu nedělníku News Of The World, se netýkají jen Murdochova impéria. Bývalá žena Paula McCartneyho Heather Millsová v rozhovoru pro pořad BBC Newsnight sdělila, že ji odposlouchával mobilní telefon novinář ze skupiny Mirror Group, která vydává deník Daily Mirror.

Foto: Profimedia.cz

McCartney s modelkou Heather Millsovou

Článek

Millsová uvedla, že ji Paul McCartney nechala v roce 2001 vzkaz ve hlasové schránce. Pak jí volal novinář ze skupiny Mirror Group, kterého nejmenovala, a ptal se jí na věci ze vzkazu.

Millsová měla na začátku roku 2001 s McCartneyem spory. Ten jí poté poslal smířlivý vzkaz do hlasové schránky v době, kdy ona byla v Indii.

Přední novinář skupiny ji pak zavolal a „začal doslova citovat záznam vzkazu z mého telefonu“.

Millsová uvedla, že se ho zeptala. „Vy jste se nabourali do mého telefonu a pokud něco děláte s tímto příběhem, půjdu na policii.“

Novinář to přiznal

Novinář jí odpověděl: „Ok, ok,. ano slyšeli jsem to ve vaší hlasové schránce, nepustím to.“

Millsová nesdělila jméno novináře, jen uvedla, že to nebyl tehdejší šéfredaktor Daily Mirroru Pier Morgan.

Šlo ale o vzkaz, který, jak Morgan později přiznal, slyšel.

V článku v Daily Mailu z roku 2006 Morgan napsal, že slyšel vzkaz, který nechal Paul McCartney Millsové: „V jednu chvíli jsem si přehrál pásek se vzkazem, který Paul nechal Heather na jejím mobilu. Lámalo to srdce. Pár měl zřetelné spory, Heather odletěla do Indie a Paul na ni naléhal, aby se vrátila. Zněl smutně, opuštěně a dokonce zpíval We Can Work It Out."

V pořadu bylo uvedeno, že novináři ze skupiny Mirror také odposlouchávali telefony fotbalisty Ria Ferdinanda a moderátorky Ulriky Jonssonové. Ta totiž měla aféru s trenérem anglické reprezentace Svenem Goranem Eriksonem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám