Hlavní obsah

Českému cirkusákovi hrozí na Slovensku 8 let vězení za chování lvů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiatřicetiletý majitel cirkusu H. N. z Prahy čelí na Slovensku obvinění za nelegální držení čtrnácti lvů. Slovenská policie ve středu na sociální síti informovala, že majiteli cirkusu hrozí až osm let vězení.

Foto: Policie SR

Neoprávněně chování lvi na Slovensku

Článek

„Obviněný od konce letošního dubna na různých místech na území Slovenské republiky, naposled ve městě Stropkov, držel v rozporu se zákonem o ochraně druhů volně žijících živočichů čtrnáct lvů afrických,“ uvedla slovenská policie.

Celková hodnota čtyř samců a deseti samic lva afrického představuje přes 193 tisíc eur (přes 4,5 milionu korun).

Oficiálně čelí majitel cirkusu obvinění za zločin porušování ochrany rostlin a živočichů.

Foto: Profimedia.cz

Lvi a lvice u českého majitele cirkusu

Slovenská policie upozornila, že jakékoli nakládání s ohroženými druhy živočichů a rostlin je podmíněné povolením a rozhodnutím příslušných státních orgánů. „Pokud se takového jednání dopustí na Slovensku v rozsahu větším než 133 tisíc eur (3,1 milionu korun, pozn. redakce), hrozí trest odnětí svobody až do výše osmi let,“ dodala policie.

Protiprávní obchodování s ohroženými druhy rostlin a živočichů patří podle slovenské policie ke čtyřem nejvýznamnějším světovým bezpečnostním hrozbám z pohledu obratu finančních prostředků.

„Na jejich páchání se často podílejí rozsáhlé sítě mezinárodních zločineckých organizací, pro které je tato činnost lákavá z důvodu nízkého rizika odhalení a nízkých trestů, které jsou za tuto činnost ukládány,“ upozornila slovenská policie.

Zvířata v cirkusech zůstanou. Pro zákaz jenom TOP 09

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám