Hlavní obsah

Česká turistka v Tatrách přežila 80 metrů dlouhý pád

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmačtyřicetiletá česká turistka v neděli zázrakem přežila asi 80metrový pád přes skalní práh z Velkého Hangu v Malé Studené dolině v oblasti Jezerní stěny. „S podezřením na zranění páteře byla transportována do popradské nemocnice,“ uvedli na svém webu slovenští horští záchranáři.

Foto: Web HZS, Bez zdroje

Foto Horská záchranná služba

Článek

Pád turistky nahlásili náhodní svědci v neděli před polednem. Po nahlášení okamžitě směřovala na místo pomoc a o součinnost byla požádána Vrtulníková záchranná zdravotní služba (VZZS) z Popradu.

„Na místě byla vysazena lékařka VZZS a poté se posádka vrtulníku vrátila pro dva horské záchranáře na heliport ve Starém Smokovci,“ uvedl web HZS.

Po ošetření zraněné turistky na místě byla transportována na místo, kde bylo možné její vyzdvižení vrtulníkem.

Čech se zřítil z ledopádu v Alpách, padal 12 metrů

Evropa

„Pomocí palubního jeřábu byla společně s lékařkou VZZS evakuována z doliny. Během mezipřistání ve Starém Smokovci byla naložena na palubu vrtulníku a letecky transportována do nemocnice v Popradě,“ dodal web horské záchranné služby.

Horští záchranáři upozornili návštěvníky slovenských hor, že ve vyšších polohách je po ochlazení terén silně zledovatělý. „Pohyb v těchto podmínkách si vyžaduje zkušenosti a použití zimní výzbroje, jako jsou mačky a cepín,“ zdůraznil web HZS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám