Hlavní obsah

Čech strhl v Nízkých Tatrách lavinu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

S otevřenou zlomeninou nohy a zraněním ve tváři vyvázl mladý český lyžař při sobotním pádu laviny ve Školském žlebu v Nízkých Tatrách. Jak informovala internetová stránka Horské záchranné služby, lyžař pravděpodobně sám strhl lavinu, ale naštěstí zůstal na jejím povrchu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Český lyžař po přibližně stometrovém pádu sám přivolal pomoc. Na místo vyrazila skupina záchranářů a vrtulník vysadil přímo ve žlebu jednoho člena Horské záchranné služby. Českého lyžaře záchranáři ošetřili na místě a vrtulníkem ho transportovali do nemocnice v Liptovském Mikuláši. Jeho stav je stabilizovaný.

Před dvěma týdny přežil Čech se štěstím

Šestého dubna český horolezec zázrakem přežil 600metrový pád skalnatým terénem do Batizovské doliny ve Vysokých Tatrách. Muž utrpěl poranění hlavy, hrudníku, břicha a pravého kolena. [celá zpráva]

Záchranáři následně pomáhali také jeho kolegovi, který ve špatném počasí ztratil orientaci. Čeští horolezci měli v plánu výstup na Gerlachovský štít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám