Hlavní obsah

Čech si v Chorvatsku fotil děti na pláži, zadržela ho policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chorvatská policie zadržela 66letého Čecha, který si na pláži u města Crikvenica fotil děti na mobilní telefon. Informuje o tom chorvatský server Jutarnji list, podle kterého mu policie telefon zabavila a uvalila na něj vazbu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle oficiálního prohlášení policejního oddělení Primorsko-Goranska byl český občan zadržen 2. září, a to díky tipu od přítomných osob, které na jeho chování upozornily. Muž je podezřelý ze spáchání pěti trestných činů porušování soukromí dítěte.

„Bylo zjištěno, že na jedné pláži v širší oblasti Crikvenice (muž) fotil mobilním telefonem děti, a proto mu byl telefon zabaven,“ uvádí policie v prohlášení, na které odkazuje chorvatský list.

„Po ukončení trestního řízení na něj bylo podáno trestní oznámení příslušnému státnímu zastupitelství a byl předán dozorovému orgánu pro výkon vazby,“ dodává.

Tiskový mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake potvrdil, že se 66letý muž v současnosti nachází ve vazbě. „Náš zastupitelský úřad již vyrozuměla policie. Můžeme potvrdit, že byl vzat do vazby,“ řekl Novinkám Drake, podle kterého chorvatské úřady ty české zatím stále nepožádaly o konzulární asistenci.

Pedofilové si našli nového pomocníka. Umělou inteligenci

Software

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám