Hlavní obsah

Bývalá britská premiérka Mayová nabízí placené projevy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Bývalá britská premiérka Theresa Mayová těsně po odchodu z Downing Street podepsala smlouvu s americkou agenturou, která se specializuje na zprostředkovávání placených projevů významných osobností. Napsal to server televize Sky News, podle něhož by si někdejší předsedkyně vlády díky lukrativnímu kontraktu mohla přijít na tisíce liber.

Foto: Yves Herman, Reuters

Theresa Mayová

Článek

Je to obvyklá praxe nejen u britských, ale i u amerických politiků, jako je bývalý prezident Barack Obama, zdůraznila agentura Bloomberg.

Mayová, která stála v čele britského kabinetu od roku 2016 do letošního léta, uzavřela smlouvu s renomovanou organizací Washington Speakers Bureau - podobně jako její předchůdci David Cameron, Gordon Brown a Tony Blair.

Ve vizitce Mayové na webu agentury se píše, že expremiérka poskytne „pronikavou analýzu a jedinečný pohled na to, jak se v době hlubokých globálních změn protínají politika, technologie a podnikání”.

Tyto přednášky jsou dobře placené David. Cameron dostal na čtyřhodinový projev pro newyorskou firmu Blackstone Properties přes 120 000 liber (přes 3,55 miliónu korun), uvedla agentura Bloomberg. Bývalému britskému ministrovi financí Georgi Osborneovi zprostředkovala agentura mezi říjnem 2016 a dubnem 2017 šestnáct projevů. Za každý inkasoval částku mezi 15 000 až 85 000 liber (445 000 až 2,5 milionu Kč), uvedla televize píše Sky News.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám