Hlavní obsah

Bavorsko vyčítá zbytku Německa: Přijímáte méně uprchlíků, než byste měli

Bavorsko ubytovalu v září na 58 tisíc žadatelů o azyl, což je o 16 tisíc více, než stanovují spolkové kvóty. Některé spolkové země prý ale přijímají běženců méně, než by podle spolkových kvót měly. Dobře patrné je to například u Dolního Saska. V sobotu na to upozornil bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Muž se modlí s provizorním uprchlickém centru na stadiónu v německém Hanau.

Článek

„Ostatní spolkové země přijaly mnohem méně uprchlíků, než kolik měly. Obzvláště pak Dolní Sasko, které místo předpokládaných 25 000 lidí přijalo jen asi 18 000 běženců," řekl Herrmann.

„To je v rozporu s tím, co (spolkové) země říkají. Hovoří se o vítání (imigrantů), ale skutečnost je jiná," dodal Herrmann.

Pro běžence přicházející přes Rakousko je Bavorsko vstupní branou do Německa. Mnozí z nich tam chtějí zůstat a dál na sever nepokračovat.

Německé úřady v září zaregistrovaly rekordních 170 000 běženců, skutečný počet přicházejících uprchlíků je ale výrazně větší. Herrmann ho tento týden odhadl na 270 000 lidí. Německá vláda očekává, že celkem letos dorazí do země 800 000 žadatelů o azyl. Někteří politici mluví dokonce o miliónu lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám