Hlavní obsah

Andrej Danko za zničený semafor vyvázne s pokutou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda vládní Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko zdemoloval v lednu semafor u přechodu pro chodce v bratislavské městské části Dúbravka a z místa ujel. Prokuratura případ nyní uzavřela a postoupila ho dopravnímu inspektorátu policie k přestupkovému řízení.

Foto: tvnoviny.sk, Novinky

Zdemolovaný semafor v Bratislavě

Článek

„Pachateli může v tomto případě hrozit pokuta 300 až 1300 eur (7600 až 33 tisíc korun) a zákaz řídit motorové vozidlo na dobu jednoho roku až pěti let,“ cituje v této souvislosti televize Markíza právníka Ivana Lomaka, který se specializuje na dopravní nehody.

Prokuratura projednávala případ kvůli poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení. Šéf SNS nebyl z ničeho obviněn. Z místa nehody v lednu ujel, nezavolal policii a dechové zkoušce na alkohol se podrobil až po patnácti hodinách s negativním výsledkem.

Na místě nehody zůstala poznávací značka Dankova vozu a olejová stopa vedla až do jeho garáže. „Trefil jsem sloup. No a co? Všechno zaplatím, jsem pojištěný, není to žádný problém. Všechno je nahlášené na policii,“ reagoval tehdy Danko s tím, že novináři zbytečně hledají senzaci. „Jako každý smrtelník i já můžu mít dopravní nehodu. Ano, stalo se, přiznávám se,“ dodal Danko. Předseda SNS na druhý den po nehodě nahlásil škodu pojišťovně a magistrátu.

Nadýchal jsem nulu, hájí se Danko. Ale 15 hodin po nehodě, řekla policie

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám