Hlavní obsah

EURO 2004 má první oběť - ubodaného Angličana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LISABON

Portugalská policie zatkla v úterý Ukrajince, který v centru Lisabonu ubodal britského fotbalového fanouška (27). Incident prý nijak nesouvisel s probíhajícím mistrovstvím Evropy. Pachatel chtěl ostrovana okrást. Nůž vytáhl v okamžiku, kdy se začala vybraná oběť bránit.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

"Bodné rány vedly přímo na srdce," řekl policista Arnaldo Silva.

Podle televize Sky News byl pachatelem v Lisabonu "nechvalně známý" zloděj, jenž se snažil muže okrást. Když se napadený bránil, začal bezhlavě bodat.

První zprávy tiskových agentur uváděly, že vrahem měl být Chorvat, jenž se dostal s Angličanem do konfliktu kvůli prohranému zápasu.

Vražda nad ránem

Ukrajinec Angličana napadl kolem čtvrté hodiny ranní místního času nedaleko náměstí Rossio.

Těžce pobodaného muže převezli záchranáři do nemocnice Sao José, kde svým zraněním podlehl.

Policie totožnost oběti i pachatele kvůli probíhajícímu vyšetřování zatím tají.

Britské ministerstvo zahraničí už smrt svého občana v Portugalsku potvrdilo. Jeho totožnost údajně sdělí až poté, co bude informována rodina zavražděného.

Jinak klidná noc

Lisabon zažil po včerejším zápase Anglie s Chorvatskem rušnou, ale z hlediska případných fyzických střetů celkem poklidnou noc. Muži zákona zasahovat - navzdory předchozím obavám - příliš často nemuseli.

Napadení muže se tak stalo prakticky jediným násilným incidentem, i když s tragickým koncem. Policisté pečlivě střežili právě náměstí Rossio, jež se stalo jakýmsi neoficiálním stanovištěm anglických fanoušků před zápasem a po jeho skončení.

K oslavám postupu ostrovanů do čtvrtfinále se večer navzdory prohře svého týmu přidaly i desítky Chorvatů.

Reklama

Výběr článků

Načítám