Hlavní obsah

Dva mrtví po střelbě v centru Bratislavy

Aktualizováno

Na Zámocké ulici v Bratislavě došlo ve středu večer ke střelbě a na místě jsou dva mrtví. Jedna zraněná osoba skončila v nemocnici, potvrdila policie. Střílelo se u podniku, který se profiluje jako určený pro komunitu LGBT. Útočník z místa uprchl.

Foto: Polícia SR, Bez zdroje

Foto z místa činu

Článek

„Krátce po 19:00 došlo ke střelbě v Zámocké ulici, v důsledku které utrpěly dvě osoby střelná zranění, kterým na místě podlehly. Třetí osoba utrpěla zranění, s nimiž byla převezena k ošetření do nemocnice,“ uvedla policie na sociální síti.

Střelba se měla odehrát v blízkosti podniku Tepláreň, kde se scházejí členové LGBT komunity. Podle sme.sk padlo asi 10 výstřelů. Oběťmi jsou podle serveru dva muži ve věku kolem třiceti let. Postřelenou číšnici převezli do nemocnice a je mimo ohrožení života.

„Můžu potvrdit, že jsme přijali ženu se střelným zraněním dolních končetin. Pacientka se nyní podrobuje potřebnému vyšetření,“ řekla agentuře TASR mluvčí Univerzitní nemocnice Bratislava Eva Kliská.

Na své oběti prý čekal

Útočníkovi bylo podle jednoho ze svědků mezi 18 a 25 lety. Další pro web noviny.sk uvedl, že útočník byl před podnikem asi půl hodiny, zřejmě čekal na konkrétní osoby. Měl prý zbraň s laserovým zaměřovačem.

Podle listu Denník N policie pracuje s verzí, že střelec své oběti znal, ale také s možností, že šlo o nenávist k sexuální menšině. Server deníku Sme uvedl, že se na sociální síti několik hodin před útokem objevil manifest namířený proti Židům a příslušníkům komunity LGBT.

V okolí místa činu probíhá rozsáhlá policejní akce. Nad centrem města létá vrtulník. „Všude kolem to policie uzavřela. Nemůžeme ven z podniku,“ řekl Novinkám Tomáš, který byl večer v jednom z podniků v centru města. Po deváté hodině večer policie blokádu centra uvolnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám