Hlavní obsah

Druhý voják zraněný při útoku na kuvajtské základně zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MANNHEIM

Druhý americký voják zraněný v neděli při granátovém útoku svého kolegy ve zbrani na velitelské stany na základně v Kuvajtu v úterý podlehl svým zraněním. Pachatel útoku, 31letý Asan Akbar, byl týž den převezen do vojenského vězení v německém Mannheimu, kde bude vyšetřován a čekat na soud.

Foto: Jiří Částka, www.FotoBanka.net

Vodní bitva

Článek

Akbar je obviněn z hodu čtyř granátů, z nichž tři vybuchly, na velitelské stany a z následné střelby na vojáky, kteří po explozích vybíhali ze stanů.

Při útoku v neděli brzy ráno bylo zraněno dalších 14 lidí.

FBI zpětně mapuje Akbarův život

Akbar byl umístěn do vojenského vězení na americké vojenské základně v Německu ležící asi 95 km jižně od Frankfurtu, která je největším vojenským vězeňským střediskem mimo území USA. Úřady zatím neoznámily, zda Akbar setrvá v Německu, nebo bude převezen k procesu do USA.

Armáda sdělila, že mnozí ze zraněných při útoku se během 24 hodin vrátili do služby. Pět těžce raněných bylo transportováno k léčbě do německého Landstuhlu.

FBI oznámila, že prohledala Akbarův byt ve Fort Campbell, kde má jeho jednotka základnu, a vyslechla jeho sousedy. Federální agenti shromažďují informace o jeho životě v Kalifornii, kde navštěvoval školu a Islámské centrum v Los Angeles.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám