Hlavní obsah

Do jeslí v Brazílii vtrhl vrah se sekerou. Zabil nejméně čtyři batolata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blumenau

Nejméně čtyři děti zabil muž, který ve středu ráno místního času vtrhl do jeslí na jihu Brazílie se sekerou v ruce. Další čtyři batolata zranil, z toho jedno vážně. Všechny děti jsou mladší tří let. Útočník se policii vzdal, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Brazilská policie. Ilustrační foto

Článek

Agresor vnikl do jeslí ve městě Blumenau násilím kolem 9. hodiny ráno místního času (12:00 SEČ) a začal sekyrou útočit na děti.

Nejméně čtyři zabil a další zranil. Místní nemocnice podle agentury Reuters prohlásila, že ošetřuje čtyři děti ve věku dvou let.

Policie sdělila místním médiím, že se útočník, kterému je 25 let, vzdal. Muž je nyní v policejní cele, napsala BBC. Motiv útoku je zatím nejasný.

Guvernér státu Santa Catarina – kde se Blumenau nachází – vyhlásil třídenní smutek.

Brazilský prezident Luiz Inácio Lula da Silva na Twitteru uvedl, že „neexistuje větší bolest než bolest rodiny, která přijde o své děti nebo vnoučata, a to ještě více, když je to násilný čin proti nevinným dětem, které se nemohou bránit“.

„Pro každého člověka, který má křesťanské cítění, je taková tragédie nepřijatelná, takové chování je absurdní akt nenávisti a zbabělosti,“ doplnil prezident.

Policie nyní vyšetřuje, zda se do útoku zapojili i další lidé. Analyzuje data z mobilního telefonu a počítače podezřelého, aby zjistila, zda mu s plánováním a provedením činu někdo pomáhal.

Před jeslemi se poté, co se rozšířily informace o útoku, shromáždil velký počet lidí.

Podle serveru G1 zaznamenala Brazílie od roku 2011 přes deset kriminálních útoků na školy. Na konci března jeden student zabil svou učitelku ve škole v Sao Paulu a další dvě osoby zranil.

Za masakr v belgické školce padlo doživotí

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám