Hlavní obsah

Demonstrace tvrdě rozehnat, nařídil guvernér Ulánbátaru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gubernátor Ulánbátáru Dolgorsurengiin Sumyaabazar vydal pokyn, aby byla protivládní demonstrace rozehnána a proti protestujícím bylo použito násilí, píše agentura TASS. Protest se koná na centrálním náměstí hlavního města v blízkosti vládní budovy, uvedla televize Eagle.

Foto: Profimedia.cz

Centrální náměstí Ulánbátáru. Ilustrační foto

Článek

Demonstrace vypukly v neděli kvůli nespokojenosti s vyšetřováním skandálu okolo vývozu uhlí do Číny s pominutím celních náležitostí. Demonstranti požadovali odhalit jména podezřelých. Podezírají, že jsou mezi nimi i vysoce postavení politici.

V pondělí se demonstranti sešli znovu. Podpálili vánoční stromek na centrálním náměstí, pokusili se zablokovat hlavní komunikace vedoucí na centrální náměstí v zemi a vzali útokem sídlo vlády.

Policie zadržela lidi, kteří se vedrali dovnitř, a zakrátko je propustila. Úřady nabídly demonstrantům dialog a předseda vládní strany oznámil, že v současnosti vyšetřováno 15 hodnostářů, píše agentura TASS.

V Mongolsku je dýmějový mor. Chlapec snědl nakaženého sviště a zemřel

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám