Hlavní obsah

Další atentát v Iráku: sedm mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Nejméně sedm iráckých policistů zemřelo v pátek ráno při bombovém útoku u severoiráckého Tikrítu. Původně se mluvilo až o devíti mrtvých. Zraněno bylo dalších šest policistů a dva civilisté.

Článek

"Většinu obětí tvoří policisté, které převážel minibus," uvedl nejmenovaný představitel iráckého ministerstva obrany.

Nálož vybuchla kolem 8:00 místního času, když dorazil autobus na kontrolní stanoviště. Útok je dílem sebevražedného atentátníka, který při něm zahynul. Podle některých zpráv byla bomba ukryta přímo ve vozidle, to se ale nepotvrdilo.

Policie navíc na severu Bagdádu objevila těla 14 lidí. Všichni byli zastřeleni a někteří z nich měli pásku přes oči. Policii na ně upozornil Bagdáďan, který viděl někoho kopat hroby.

Atentát v Tikrítu je dalším v řadě vražedných útoků, které tento týden otřásly Irákem. Zahájil ji ve středu atentát v Irbílu, kde zemřelo 60 osob [celá zpráva]. Ve čtvrtek v Bagdádu si několik útoků vyžádalo 23 životy [celá zpráva]. Násilnosti si v Iráku od sestavení vlády minulý týden vyžádaly přes 250 životů.

Cílem útoků však nejsou jen policisté a rekruti. Ve čtvrtek byl zapálen ropovod u Bákuby.

Související témata:

Výběr článků

Načítám