Hlavní obsah

Bývalý ruský špión, spojovaný s kompromitující zprávou na Trumpa, byl nalezen mrtev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý generál sovětské KGB i nástupnické FSB Oleg Erovinkin byl v Moskvě nalezen mrtvý. Erovinkin, který byl označován jako pomocník při vytváření kompromitujících materiálů na současného amerického prezidenta Donalda Trumpa, podle serveru Telegraph zemřel na infarkt.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

Ruská média ovšem spekulují o tom, že Erovinkinova smrt je podezřelá, a že může být důsledkem napomáhání bývalému agentovi britské služby MI6 Christopheru Steeleovi, který je autorem kompromitujících zpráv na současného prezidenta Donalda Trumpa. Agent předal FBI informace ještě před prezidentskou volbou.

Agentura RIA Novosti oznámila, že Erovinkin byl nalezen v zadní části svého luxusního vozu Lexus. Tělo bylo posláno do márnice, kde lékaři nezjistili přesnou příčinu smrti.

Po spekulacích, že roli mohla hrát jeho účast na kompromitujících materiálech, bylo později oznámeno, že zemřel na infarkt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám