Hlavní obsah

Britové vypsali rekordní odměnu na informace o střelci, který zabil malou dívku

V Británii ve středu vypsali rekordní odměnu 200 000 liber (5,6 milionu korun) za informace vedoucí k dopadení útočníka, který před měsícem při přepadení domu zastřelil devítiletou Olivii Prattovou-Korbelovou. Dívka byla zabita letos 22. srpna v Liverpoolu, když do domu její rodiny vtrhli dva ozbrojení a maskovaní muži, uvedla agentura AP.

Foto: Reuters

Pohřeb Olivie Prattové-Korbelové

Článek

Odměna dosáhla rekordní výše poté, co zakladatel charitativní organizace Crimestoppers Lord Ashcroft zdvojnásobil původně oznámených 50 000 liber. 100 000 liber pak k této částce připojil soukromý dárce.

V souvislosti se zločinem bylo dosud zadrženo devět lidí, nikdo ale zatím nebyl obviněn. Oliviina matka Cheryl Korbelová byla postřelena do zápěstí, když se snažila před střílejícím útočníkem zavřít dveře. Muž ale nepřestal střílet, zasáhl dívku do hrudníku a způsobil jí smrtelná zranění.

Útok otřásl Liverpoolem, Oliviina pohřbu se minulý týden v ulicích města zúčastnily desítky lidí.

„Tento případ je opravdu šokující, nejen pro ty, které přímo zasáhl, ale i pro celý Liverpool a Británii,“ uvedl zakladatel dobročinné organizace Crimestoppers Michael Ashcroft.

„Vyhasl drahocenný mladý život a my musíme udělat všechno pro to, abychom našli ty, kdo se podíleli na této hrůzné vraždě,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám