Hlavní obsah

V Hurghadě se přiotrávilo jídlem na 50 lidí včetně Čechů

Zdravotní potíže mělo o víkendu na padesát hostů čtyřhvězdičkového hotelu AMC Royal v egyptském letovisku Hurghada na pobřeží Rudého moře. Jsou mezi nimi i čtyři Češi. Hotel byl podle agentury AP uzavřen, jeho ředitel byl odvolán a tři zaměstnanci zadrženi.

Foto: Profimedia.cz

Letovisko Hurghada

Článek

Potíže mělo po konzumaci jídla 14 Estonců, 29 Rusů a čtyři Češi, uvedla agentura AP. Hospitalizováni museli být o víkendu po večeři v letovisku Hurghada. Když se jejich stav zlepšil, byla většina z nich z nemocnice propuštěna.

Egyptský prokurátor Hamáda Sáví nařídil zatknout tři zaměstnance hotelu na pobřeží Rudého moře kvůli otravě, je mezi nimi i šéfkuchař. Všichni čelí obvinění z ohrožení života hostů, což odmítli.

Muž v Egyptě spolkl mobil a styděl se to přiznat. Po půl roce musel na operaci

Koktejl

Ruská agentura TASS napsala, že příznaky otravy mělo 40 Rusů a že čtyřhvězdičkový AMC Royal Hotel byl uzavřen kvůli porušení hygienických pravidel. Hosté byli převezeni do dalších hotelů. Ruský generální konzul v Hurghadě Viktor Voropajev řekl, že je stav všech pacientů uspokojivý, stabilní a nikdo není ohrožen na životě. Egyptský tisk uvedl, že mezi 600 hotelovými hosty bylo 400 Rusů.

AP připomíná, že se incident stal v době, kdy se Egypt snaží oživit cestovní ruch poznamenaný epidemií covidu-19. Úřady v Hurghadě a dalším rudomořském letovisku Šarm aš-Šajchu uvolnily epidemická opatření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám