Hlavní obsah

V egyptské Hurgadě našli zavražděný manželský pár ze Švýcarska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira/Bern

V egyptském rudomořském letovisku Hurgada našli zavražděný švýcarský manželský pár, který v zemi dlouhodobě žil a nějakou dobu byl nezvěstný. Oznámila to na svých internetových stránkách švýcarská televizní stanice SRF s odvoláním na informace švýcarského ministerstva zahraničí a egyptských sdělovacích prostředků.

Foto: ČTK/AP

Egyptští vyšetřovatelé vyzvedávají těla zavražděných Švýcarů.

Článek

Zločin se podle médií v Hurgadě odehrál v jedné z tamních vil, v níž dvojice pobývala a v jejíž zahradě policie těla obětí zločinu našla.

Podezřelým z vraždy je údajně muž, který měl na starost ostrahu domu a chtěl ho pro sebe získat. Podle některých informací policie zadržela jeho a ještě dvě další osoby.

Televize SRF s odvoláním na místního policistu uvedla, že bezpečnostní pracovník ve vile nahlásil zmizení manželů. Řekl, že odjeli do vlasti navštívit děti. Pár ale do Švýcarska nepřijel ani neopustil Egypt. Policie případ vyšetřuje.

Loni 30. července v Hurgadě zemřely ve svém hotelovém pokoji za dosud nevysvětlených okolností šestatřicetiletá Češka a její osmiletá dcera. U obou šlo o otravu neznámou látkou. Našel je manžel a otec, který uvedl, že všichni tři trpěli střevními a žaludečními problémy.

Verzi o otravě z jídla ale poté zpochybnil ředitel nemocnice v Hurgadě, který v českých médiích řekl, že obě mrtvé měly žaludky rozleptané silným jedem. Egyptské úřady držely Čecha tři měsíce v zemi jako svědka. Obviněn v souvislosti s úmrtím nakonec nebyl a 31. října se vrátil do České republiky. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám