Hlavní obsah

Teror na zastávce v Izraeli: dva mrtví a čtyři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně dva lidi zabil a čtyři zranil útočník, který v pátek začal střílet do skupiny lidí na autobusové zastávce východně od Ašdodu v jižním Izraeli. Podle prvních výsledků vyšetřování střelec, kterého zlikvidoval izraelský civilista, pocházel z arabské čtvrti Šuafat ve východním Jeruzalémě.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Izraelští forenzní specialisté zajišťují stopy na místě střelby na autobusové zastávce u Re´em Masmija nedaleko Kirjat Malach v jižním Izraeli.

Článek

Ozbrojený útočník podle webu The Times of Israel dorazil na autobusovou zastávku u křižovatky Re’em Masmija východně od Ašdodu v ukradeném autě. Zastavil a začal střílet do lidí, kteří tam čekali. Pálil, dokud ho nezarazil civilista, který jel kolem. Zastavil, vystoupil z auta a útočníka zastřelil.

Policie podle webu bezprostředně po činu prohledávala okolí zastávky, aby se ujistila, že tam nejsou žádní další teroristé nebo komplicové na útěku. Později na místo činu přijel šéf izraelské policie Kobi Šabtai a ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir, informoval list The Jerusalem Post.

Foto: Tsafrir Abayov, ČTK/AP

Izraelští policisté střeží místo střelby u Re’em Masmija nedaleko Kirjat Malach v jižním Izraeli.

Podle původních informací si střelba vyžádala šest zraněných. Záchranáři je převezli do nemocnice Asuta v Ašdodu a Kaplanovy nemocnice v Rehovotu, odkud přišla informace, že dva lidé svým zraněním podlehli, další dva jsou ve velmi vážném stavu a dva utrpěli středně těžká zranění.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vyjádřil soustrast pozůstalým. Podle něj „tento útok nám připomíná, že celá země je fronta a že vrazi, kteří přicházejí nejen z Gazy, nás chtějí všechny zabít“.

Mluvčí palestinského Islámského džihádu Muhammad Hadždž Músa útok přivítal s tím, že jde o „odpověď na válku v Gaze“. „Vyzýváme naše lidi, aby zintenzivnili operace a ničili nepřítele v reakci na jeho zločiny, protože to je jediný jazyk, jemuž tento nepřítel rozumí,“ prohlásil.

Izrael odmítá diktát ze zahraničí ohledně vztahů s Palestinci, uvedl Netanjahu

Blízký a Střední východ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám