Hlavní obsah

Přežil jen pětiměsíční kojenec. Matka se čtyřmi dětmi zemřela při útoku na Gazu

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gaza

Teprve pětiměsíční chlapeček Omar z uprchlického tábora v Pásmu Gazy ztratil během čtvrtečního útoku matku i čtyři sourozence. Sám Omar utrpěl zranění nohy, oka a krku. Snímky zraněného Omara se okamžitě staly na sociálních sítí virálními. O chlapcově osudu informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pětiměsíční zraněný palestinský chlapec přišel o matku a čtyři sourozenceVideo: Reuters

 
Článek

Útok izraelské síly podnikly během druhého dne Eidu, muslimského svátku ke konci ramadánu, islámského měsíce půstu.

„Moje sestřenice byla na návštěvě u svého bratra. Byl to druhý den Eidu a chtěla, aby ho její děti oslavily se strýčkem. Žila nedaleko. Během několika minut dopadla na dům zbombardovaný a ona i její děti zemřely. Omar jediný přežil a je zraněný. Má poraněnou nohu a oko, nechce ani pít mateřské mléko, protože má poraněný krk,“ řekla Manal al-Hadidi, Omarova teta. „Zavolali nám a já okamžitě přišla. Celá rodina zahynula, jsou to mučedníci. Nechť Bůh nechá odpočinout jejich duším,“ dodala.

Tvrdý úder izraelského letectva, v noci zemřelo nejméně 33 lidí

Blízký a Střední východ

Podle ošetřujících lékařů byl Omar ve špatném stavu. Má zlomenou stehenní kost a modřiny po celém těle, nicméně je ve stabilizovaném stavu.

Podle Omarova otce Mohammeda al-Hadidiho byl útok cílený na dům, ve kterém byla jeho manželka s dětmi.

„Nebyly tam žádné rakety, jen ženy a děti, žádné rakety. Jen děti, které v poklidu slavily Eid. Co provedly, že si tohle zasloužily? Raketa trefí dům, bez jakéhokoliv varování nebo komunikace, celá tři patra na ně spadnou a my musíme teď ze sutin dolovat části jejich těl,“ dal průchod emocím al-Hadidi a pokračoval: „Vyzývám mezinárodní veřejnost, ty, kteří podporují lidská práva, práva dětí a demokracii, ty, kteří trestají kohokoliv, kdo ubližuje dětem, aby se podívali tady na naše děti, které jsou bombardované útoky, kvůli kterým na lidi padají celá patra domů.“

Situace ještě bude gradovat. Lídr Hamásu pohrozil dalšími útoky proti Izraeli

Blízký a Střední východ

Zdravotníci z nemocnice al-Šifa v uvedli, že izraelský útok mířil na třípatrový dům v uprchlickém táboře Pláž ve městě Gaza. Zahynulo při něm osm lidí, včetně ženy a jejích čtyř dětí. Mnoho dalších lidí bylo zraněno a záchranáři se snažili několik hodin zachránit několik lidí, kteří byli pohřbeni pod troskami domu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám