Hlavní obsah

Protesty Muslimského bratrstva v Egyptě si vyžádaly jednu oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Jeden člověk zemřel v Káhiře při čtvrtečním střetu stoupenců islamistického Muslimského bratrstva s místními obyvateli. Násilnosti vypukly poté, co policie zadržela téměř dvě desítky přívrženců tohoto hnutí, které ve středu vláda zařadila mezi teroristické organizace.

Foto: Mohamed Abd El Ghany, Reuters

Egyptští policisté za kotouči žiletkového drátu

Článek

Oběti protestu je student, když se studenti jedné z káhirských univerzit na severovýchodě metropole střetli s obyvateli oblasti čtvrti Nasr City. Obě strany po sobě podle informací egyptského ministerstva vnitra střílely brokovými zbraněmi.

Ve stejné čtvrti bylo pět lidí zraněno, když explodovala nálož na ostrůvku na silnici ve chvíli, kdy kolem projížděl autobus.

Protesty příznivců bratrstva propukly poté, co ve středu vláda hnutí zařadila mezi teroristické organizace a ve čtvrtek zatkla nejméně 16 jeho stoupenců. [celá zpráva]

Mluvčí ministerstva vnitra ve čtvrtek uvedl, že každý, kdo se zúčastní demonstrace pořádané Muslimským bratrstvem, bude odsouzen na pět let.

Egyptské úřady novými represivními opatřeními reagují na úterní bombový útok, při kterém v deltě Nilu zahynulo 16 lidí. Káhira akci připsala právě bratrstvu, nepředložila ale pro to žádné důkazy. Hnutí se od exploze distancovalo a násilí odsoudilo.

Soudy již dříve Muslimskému bratrstvu zakázaly činnost, nařídily zabavit jeho majetek; stovky členů jeho vedení jsou zatčeny a čeká je soud. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám