Hlavní obsah

Při požáru irácké nemocnice pro pacienty s covidem zemřelo 64 lidí

Násiríja
Aktualizováno

Na 64 vystoupal počet obětí požáru v nemocnici Al-Husajn v irácké Násiríji, kde se léčí pacienti s covidem-19. Dosud se uvádělo přes 50 mrtvých. Oheň patrně způsobil výbuch kyslíkové nádrže. Dalších 67 osob bylo zraněno, uvedla agentura Reuters s odvoláním na zdravotníky a policii.

Foto: Khalid Al-mousily, Reuters

Trosky vyhořelého covidového oddělení v Násiríji

Článek

Požár se podařilo dostat pod kontrolu. Záchranáři pročesávají budovu a hledají další těla. Orientaci jim ztěžuje kouř. Mezi oběťmi jsou i dva zdravotníci. Hořelo v novém oddělení pro sedmdesát lidí, které bylo otevřeno před třemi měsíci. Podle údajů zdravotníků v něm bylo nejméně 63 lidí.

„Zdravotnické týmy z hořící nemocnice vynášely ohořelá těla,” popsal dříve situaci na místě reportér Reuters. „Slyšel jsem velkou explozi na koronavirovém oddělení, a pak rychle začalo hořet, řekl mu Reuters strážný z nemocnice.

Foto: Khalid Al-mousily, Reuters

Ohněm zničené oddělení pro pacienty s covidem-19 v irácké nemocnici v Násiríji.

Před nemocnicí se s policií střetli rozezlení příbuzní, kteří zapálili dvě policejní auta.

Premiér Mustafá Kázimí nařídil suspendovat a zatknout lidi, kteří ve městě dohlíží na chod zdravotnictví a civilní obrany, včetně šéfa dotyčné nemocnice.

V Bagdádu vyhořela nemocnicie pro pacienty s covidem

Zahraniční

Podobné neštěstí zasáhlo Irák i letos v dubnu, kdy plameny zachvátily nemocnici pro pacienty s covidem-19 v Bagdádu. Incident si vyžádal 82 mrtvých a stovky zraněných. O funkci kvůli němu přišel tehdejší ministr zdravotnictví Hasan Tamímí i ředitel nemocnice a bagdádský guvernér. Oheň tehdy zřejmě vypukl kvůli špatnému uskladnění lahví s kyslíkem, z nichž jedna explodovala.

Foto: Khalid Al-mousily, Reuters

Trosky vyhořelého covidového oddělení v Násiríji

Reklama

Výběr článků

Načítám