Hlavní obsah

Při nepokojích v Kazachstánu zastřelili i několik dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Almaty
Aktualizováno

Nepokoje v Kazachstánu si začínají vybírat oběti i mezi dětmi. Mezi posledními oběťmi je teprve čtyřletá dívenka, informoval v neděli server Tenginews.kz s odvoláním na ombudsmanku pro práva dětí Aružanu Sainovou. Celkově zatím přišlo podle ruských a kazachstánských médií o život přes 160 lidí.

Foto: Vladimir Tretyakov, ČTK/AP

Rozstřílené přední sklo vozu v největším kazachstánském městě Almaty

Článek

Holčička podle serveru zemřela v pátek při ostřelování auta, ve kterém seděly další tři děti.

V minulých dnech se stal obětí přestřelky mezi demonstranty a vojáky jedenáctiletý chlapec. Podle Sainové šel se svými rodiči na procházku, když vypukla střelba. Jedna ze střel trefila chlapce, který svým zraněním i přes péči lékařů podlehl.

Obraz zkázy v kazachstánském městě Almaty

Blízký a Střední východ

V pátek byl také v místní dětské nemocnici hospitalizovaný patnáctiletý chlapec s několika střelnými zraněními. Podle Sainové jel v se svým otcem v autě, když na něj zaútočili protestující. Chlapec stále bojuje o život.

Prezident země Kasym-Žomart Tokajev na pondělí vyhlásil státní smutek za oběti protivládních protestů. Tokajev přitom přikázal vojákům bez varování střílet do demonstrantů. Podle aktuálních informací při nepokojích zatím zemřelo 164 lidí.

Uvedla to ruská a kazachstánská média s odkazem na kazachstánské ministerstvo zdravotnictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám