Hlavní obsah

Při náletu na Gazu zahynula snídající matka se čtyřmi dětmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM/GAZA

Nejméně sedm Palestinců včetně matky se čtyřmi dětmi zahynulo v pondělí po izraelském náletu na Bejt Hanún. Zabila je raketa vypálená z letadla. Podle izraelského velení byl terčem útoku radikál, podílející se na ostřelování území Izraele.

Foto: Suhaib Salem , Reuters

Palestinci na pohřbu matky a čtyř dětí zabitých při náletu

Článek

Střela prolétla střechou jednopatrového domu v době, kdy rodina právě snídala.Při útoku zahynuly dívky ve věku tři a šest let a chlapci ve věku čtyři roky a patnáct měsíců. Zabita byla i jejich matka a další dva lidé, zřejmě skutečné terče útoku.

„Opustil jsem dům těsně předtím, aby se podíval po jednom ze svých dětí,“ uvedl 70letý otec Ahmed abú Matik. „Slyšel jsem výbuch a když jsem se vrátil, nalezl jsem svou ženu a děti (mrtvé). Zrovna snídaly a moje žena držena nejmladší dítě na rukou.“

Izraelské obranné síly útok přiznaly s tím, že jeho cílem byl radikál vystřelující rakety na Izrael. Armáda popírá, že by jí vypálená střela způsobil tak silnou explozi. Uvádí, že mířila na radikály s velkými taškami. Došlo k mimořádně silné explozi. Výbuch byl tak silný, že zranil řadu dalších lidí, někteří jsou v kritickém stavu.

Izrael v pátek odmítl nabídku Hamásu na půroční příměří s tím, že by mělo jen Hamásu umožnit přeskupit se a dovyzbrojit se.

Reklama

Související témata:

Související články

Izrael plánuje invazi do pásma Gazy

Izrael připravuje vojenskou invazi do pásma Gazy za účelem zasadit ránu hnutí Hamás a jeho zbrojní infrastruktuře, kterou od ovládnutí pásma loni v létě Hamás...

OSN splnila hrozbu a pozastavila pomoc v Gaze

OSN pozastavila ve čtvrtek rozdělování potravinové v pásmu Gazy kvůli nedostatku pohonných hmot. Během dne varovala, že tento krok učiní, protože už nemá...

Výběr článků

Načítám