Hlavní obsah

Palestinec vjel s traktorem na izraelskou základnu, zastřelili ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ramalláh

Izraelští vojáci poblíž Ramalláhu zastřelili Palestince, který s traktorem pronikl na základnu izraelské armády. Oznámila to agentura AFP s odvoláním na palestinské bezpečnostní složky a izraelskou armádu

Foto: Baz Ratner, Reuters

Izraelští vojáci. Ilustrační foto

Článek

"Terorista řídící traktor vtrhl na základnu, kde se opakovaně pokoušel rozdrtit jednoho vojáka. Traktor poškodil na základně několik vojenských vozidel. Vojáci rychle vyhodnotili závažnost situace a rychle jednali, aby teroristu zastavili," uvedlo armádní komuniké a dodalo, že střelba vojáků byla přesná.

Podle palestinských zdrojů třicetiletý muž podlehl zraněním v izraelské nemocnici. Šlo prý o bratra Palestince, kterého Izraelci zastřelili v březnu 2009 v Jeruzalému poté, co buldozerem úmyslně narazil do autobusu a policejního auta, ve kterém lehce zranil dva strážníky. [celá zpráva]

Na místě nynějšího incidentu, nedaleko od zdi oddělující východní Jeruzalém od západního břehu Jordánu, vzápětí vypukly potyčky mezi Palestinci a izraelskými silami, které se snažily obnovit pořádek.

Násilí v oblasti roste a v posledních týdnech zde došlo k několika incidentům s oběťmi na životech na obou stranách.

Reklama

Výběr článků

Načítám