Hlavní obsah

Palestinci ostřelovali Izrael, ten odpověděl nálety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gaza/Jeruzalém

Palestinští radikálové vypálili v noci na středu z pásma Gazy pět raket na izraelské území, ale podle izraelské armády žádného Izraelce nezranili. Izrael reagoval sérií leteckých úderů na raketová odpalovací zařízení a zbrojní sklady v pásmu Gazy. Zranil přitom podle palestinských zdrojů dva lidi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izrael reagoval na ostřelování svého území leteckým náletem na GazuVideo: Reuters

 
Článek

Při výbuchu jedné z palestinských raket v pásmu Gazy přišla o život tříletá dívka a tři další Palestinci utrpěli zranění. Podle agentury AP není jasné, zda raketa špatně fungovala, či ji za letu zasáhla střela izraelské protivzdušné obrany.

V oblasti se v posledních týdnech zvýšilo napětí poté, co na Západním břehu Jordánu zmizeli tři izraelští studenti. Izrael obvinil z jejich únosu radikální palestinské hnutí Hamás, které kontroluje pásmo Gazy. Hamás to popírá, ale jemu údajně neznámé únosce pochválil.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Izraelské armádní jeepy na hranici s pásmem Gazy, kde byl zabit Izraelec

Za útoky proti Izraeli z Pásma Gazy stojí podle agentury AFP především salafistické skupiny bojovníků, kteří prosazují návrat k původním praktikám islámu. Postupně se odvrátili i od Hamásu, který podle nich dostatečně neprosazuje islámské právo šaría. Tamní salafisté se také hlásí k mezinárodní teroristické síti Al-Káida.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám