Hlavní obsah

Exministr spravedlnosti Izraele dostal 120 hodin veřejných prací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEL AVIV

Bývalý izraelský ministr spravedlnosti Chaim Ramon byl ve čtvrtek soudem v Tel Avivu odsouzen ke 120 hodinám veřejně prospěšných prací za sexuální delikt. Ramonovi přitom za sexuální obtěžování příslušnice armády hrozil až tříletý trest.

Článek

Tříčlenná porota v lednu bývalého ministra shledala vinným v případu, v němž ho příslušnice armády obvinila, že ji loni proti její vůli políbil. Rozvedený otec dvou dětí Ramon složil ministerskou funkci a vzdal se poslanecké imunity loni v srpnu, kdy proti němu začalo vyšetřování.

K incidentu došlo loni v červenci v budově ministerstva obrany, kde se právě rozhodovalo, zda židovský stát půjde do války s libanonským Hizballáhem. Obě strany se shodují, že 21letá vojačka H., která pracovala v Ramonově úřadu a měla jít brzy do civilu, se s ministrem pevně objala a nechala se vyfotit. Ramon byl však odsouzen za to, že vojačku poté nepustil, a naopak ji ještě pevněji objal.

Ramon se hájil tvrzením, že s ním vojačka delší dobu koketovala a že polibek byl oboustrannou záležitostí, k níž navíc došlo až několik minut po fotografování. Už dříve také policii tvrdil, že ještě po polibku mu dívka dala své telefonní číslo.

Soud došel nakonec k závěru, že čin není morálně zvrhlý

Čtvrteční soud došel k závěru, že čin bývalého ministra nelze řadit k morálně zvrhlým, takže Ramon může nadále zastávat funkci poslance.

Proces s Ramonem byl v Izraeli sledován a dáván do souvislosti se skandály dalších politiků. Prezident Moše Kacav je obviněn ze znásilnění [celá zpráva] a Olmert je vyšetřován kvůli finančnímu skandálu při privatizaci banky. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám