Hlavní obsah

Další útok v Iráku, u bagdádského mezinárodního letiště dopadly tři rakety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád

Nejméně tři rakety dopadly ve čtvrtek večer u bagdádského mezinárodního letiště. Podle dostupných informací nebyly zaznamenány škody ani ztráty na životech. S odkazem na irácké bezpečnostní činitele o tom napsala agentura Reuters. Podle agentury AFP byl zraněn jeden irácký voják.

Foto: Reuters

Trosky íránských střel vypálených na základnu využívanou Američany

Článek

Podle televize ABC bylo vypáleno osm raket, ale jen tři dopadly blízko části letiště, kde jsou ubytováni američtí vojáci. Jedna raketa dopadla u akademie elitních protiteroristických sil, další u velitelství sil rychlé reakce a poslední poblíž centrální věznice.

Žádná skupina se dosud nepřihlásila k útoku, který je poslední v řadě podobných. V posledních týdnech mířily raketové a minometné útoky především na zařízení využívaná americkými vojáky. V březnu byla deseti raketami zasažena základna na severu Iráku využívaná Američany, jeden z nich zemřel.

NATO se zatím nestáhne z Afghánistánu a zvýší počet vojáků v Iráku

Blízký a Střední východ

V neděli zasáhlo několik raket základnu Balad severně od Bagdádu, kde působí americká bezpečnostní společnost Sallyport, přičemž byli zraněni dva příslušníci iráckých bezpečnostních sil.

Spojené státy podobné útoky v Iráku přisuzují ozbrojeným šíitským milicím podporovaným Íránem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám