Hlavní obsah

Bin Ládinův zástupce vyzval Hamás ke spojení s al-Kajdou

Novinky, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ajmán Zavahrí, po Usámovi bin Ládinovi druhý muž organizace al-Kajdy, vyzval palestinskou islámskou organizaci Hamás, aby se s al-Kajdou spojila. Zavahrí tak učinil na 25minutovém videozáznamu zveřejněném v pondělí na internetu. Hamás převzal nedávno kontrolu nad pásmem Gazy a hnutí Fatah s ním přerušilo spolupráci ve vládě národní jednoty.

Článek

"Převzetí moci není vítězstvím, ale prostředkem k uskutečnění božího slova na zemi. Spojte se s mudžáhidy v Palestině a po celém světě. Poskytněte jim prostředky a prolomte jejich obklíčení křižáky a arabskými zrádci. Pašujte zbraně ze sousedních států a útočte na křižáky a sionisty, kde můžete. Postavte se tváří v tvář nadcházejícímu útoku, jehož se bude účastnit i Egypt a Saúdská Arábie," řekl Zavahrí a varoval tak svět před snahou intervenovat v pásmu Gazy.

Autenticita nahrávky nebyla potvrzena. Zavahrí vydává svá poselství poměrně často. V lednu vyzval islámský svět k podpoře bojovníků Svazu islámských soudů v Somálsku [celá zpráva], k situaci na palestinských územích se vyjádřil v prosinci loňského roku. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám