Hlavní obsah

Zemřela Lisa Marie Presleyová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles
Aktualizováno

Ve věku 54 let ve čtvrtek zemřela americká zpěvačka Lisa Marie Presleyová, která byla jedinou dcerou rokenrolové legendy Elvise Presleyho. V prohlášení to oznámila její matka Priscilla Presleyová. Americká média krátce předtím informovala, že Lisa Marie Presleyová měla zástavu srdce a byla převezena do nemocnice v Los Angeles.

Lisa Marie Presleyová na archivních záběrechVideo: AP

 
Článek

„S těžkým srdcem se musím podělit o zdrcující zprávu, že nás opustila moje krásná dcera Lisa Marie,“ uvedla Priscilla Presleyová. „Byla to ta nejvášnivější, nejsilnější a nejvíce milující žena, jakou jsem kdy poznala,“ dodala.

Oznámení o úmrtí přišlo jen několik hodin poté, co americká média informovala, že Lisa Marie Presleyová byla převezena do nemocnice. Podle webu TMZ ji záchranáři museli napřed resuscitovat.

Foto: Mark Cardwell, Reuters

Lisa Marie Presleyová na snímku z roku 1994 s Michaelem Jacksonem

Do domu v Calabasas byli vysláni v 10:37 místního času poté, co obdrželi hlášení o ženě se zástavou srdce. Na místo podle Littlea přijeli do šesti minut a následně ženu převezli do nemocnice.

Město Calabasas se nachází severozápadně od Los Angeles.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Elvis Presley s manželkou Priscillou a dcerou Lisou Marií v roce 1968

Tomu, že by byla Presleyová vážně nemocná, nic nenasvědčovalo. Ještě v úterý se spolu se svou matkou zúčastnila udílení filmových a televizních cen Zlatý glóbus, kde ocenění za nejlepší mužský výkon v dramatu získal herec Austin Butler za hlavní roli v  biografickém snímku Elvis.

Butler při přebírání ceny oběma ženám poděkoval.

Jacksona oplakává jeho producent Jones, Madonna i Spielberg

Kultura

Princezna bez dědictví

Lisa Marie Presleyová se narodila v roce 1968 a byla majitelkou memphiského domu Graceland, který byl sídlem jejího otce a stal se oblíbenou turistickou destinací. Bylo jí devět let, když Elvis Presley v roce 1977 v Gracelandu zemřel.

Závratné dědictví po slavném umělci se ovšem nekonalo. Většina peněz, které její otec během své slavné kariéry vydělal, byla pryč. Autorská práva na jeho písně vlastnili již jiní lidé.

Její vlastní hudební kariéra pak začala v roce 2003 debutovým albem To Whom It May Concern. Po něm následovalo v roce 2005 album Now What a v roce 2012 Storm and Grace.

Čtyřikrát vdaná

Za svůj život se opakovaně vdala. Jejím mužem byl také americký zpěvák Michael Jackson. Manželství skončilo poměrně rychlým rozvodem. Stejně jako předešlý svazek a další dva následující. Celkem se vdala čtyřikrát. Porodila čtyři děti.

Se všemi exmanželi vycházela dobře. Svůj vzkaz do nebe jí poslal mimo jiné herec Nicolas Cage. Manželi byli dva roky, v letech 2002 až 2004. Hold jí již vzdala také rodina Michaela Jacksona.

Postupně své vzkazy směřující k její rodině přidávají další a další hvězdy Hollywoodu. Patří k nim i John Travolta. „Liso, holčičko. Je mi to líto. Budeš mi chybět, ale vím, že tě znovu uvidím,“ napsal mimo jiné.

Foto: Profimedia.cz

Zemřela Lisa Marie Presleyová

Priscilla Presleyová péči o Elvise milovala

Kultura

Elvis Presley je v novém filmu nahlížen jako superhrdina

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám