Hlavní obsah

Vánice uvěznila na 24 hodin stovky kanadských řidičů, pomohla armáda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sarnia

Kanadská armáda zachránila v úterý ve spolupráci s policií 237 motoristů, které uvěznila v jejich autech na dálnici v Ontariu mimořádně prudká sněhová bouře. Někteří strávili v autě za mrazu přes 24 hodiny.

Článek

Ministr obrany Peter MacKay nařídil vyslat dva vrtulníky griffon na pomoc řidičům, kteří uvízli na třicet kilometrů dlouhém úseku dálnice, když se oblastí přehnala oslepující sněhová bouře a musel být vyhlášen výjimečný stav.

Vrtulníky kanadské armády evakuovaly do vyhřátých center pomoci 66 osob, z nichž jedna vyžadovala lékařské ošetření, uvedl mluvčí ministerstva Jay Paxton. Doplnil, že opuštěná vozidla jsou stále na dálnici 402. Policie  a armáda pak zahájily pátrání po motoristech na silnicích druhé třídy.    Do oblasti byl vyslán letoun C-130 Hercules, Jehož posádka má shora vyhodnotit situaci. Připraveno je pět dalších vrtulníků.

Zbylé řidiče a spolucestující zachránili policisté. Mnohým už docházel benzín. Aby neumrzli, vždy zapnuli motor na deset minut z hodiny a zas jej vypnuli.

MacKay zdůvodnil vyslání armády tím, že mnozí automobilisté byli uvězněni v autech na dálnici více než 20 hodin. Ve vánici za dvacetistupňového mrazu uvízly i sněhové pluhy.

Nikdo ale nezahynul ani nebyl vážně zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám