Hlavní obsah

V Las Vegas chtějí dražit injekční stříkačku, která zabila Jacksona

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Neznámý prodejce chce v americkém Las Vegas nechat vydražit injekční stříkačku, která byla použita k podání smrtelné dávky sedativ zpěvákovi Michaelu Jacksonovi. Vyvolávací cena je pět miliónů dolarů (přes 92 miliónů Kč).

Článek

Podle deníku Daily Mirror předmět zmizel během vyšetřování zpěvákovy smrti, nyní jej neznámý majitel nabízí aukčním síním v Las Vegas. Informaci potvrdila i Jacksonova rodina s tím, že ji získala od samotných právních představitelů prodejce.

Stříkačka by mohla jít do dražby 25. června, tedy v den prvního výročí zpěvákovy smrti. Z neúmyslného zabití byl v případu obviněn Jacksonův osobní lékař Conrad Murray, který popové hvězdě podle policie podal smrtelný mix sedativ.

„Jde o jeden z nejzvrácenějších předmětů, který kdy byl nabízen. Stříkačku už vyšetřovatelé ani obžaloba nepotřebují, ale z morálního hlediska je to šokující,“ řekl listu nejmenovaný zdroj. „Člověk, který ji vlastní, se poradil s právníky, aby si byl jist, že ji může legitimně prodat... Nakonec by ale mohl být donucen aukci přenést do země, která nemá ´reciproční právní dohody s USA´, jako například do Brazílie nebo dokonce do Libye,“ dodal.

Jacksonova rodina se prý snaží dražbě všemožně zabránit a „zuří, že se někdo znovu snaží na zpěvákovi vydělat“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám