Hlavní obsah

Uruguayští zdravotníci zabíjeli injekcemi s morfiem pacienty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Montevideo

Uruguayské úřady v neděli obvinily dvojici zdravotníků z vraždy 16 pacientů. Jedna zdravotní sestra si navíc vyslechla obvinění z napomáhání a tajení zločinů. Informovala o tom agentura AP.

Uruguayští zdravotníci usmrtili 16 pacientůVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Zdravotníci lidem v jedné soukromé a jedné veřejné nemocnici vpichovali nadměrné dávky morfia. Smrt pak přicházela za pár minut. Muži údajně jednali nezávisle na sobě, jeden z nich ale pracoval současně na obou místech. Jeden zdravotník usmrtil nejméně pět, druhý jedenáct osob.

Obvinění se k činům přiznali, oznámil soudce Rolando Vomero. Doplnil, že vyšetřování ale nebylo ještě ukončeno a celkový počet zavražděných může být vyšší. Podle Vomera většina obětí nebyla smrtelně nemocná.

Obhájkyně jednoho obviněného Ines Massiotiová prohlásila, že zdravotníci jednali z lítosti nad nemocnými. „Po dvaceti letech práce na jednotce intenzivní péče, pod stresem a neustálém styku se smrtí, už to nemohl vystát,“ řekla.

Reklama

Výběr článků

Načítám