Hlavní obsah

Texas po pěti měsících obnovil popravy zastavené kvůli pandemii

Huntsville

Americký stát Texas ve středu po pěti měsících obnovil popravy, které pozastavil kvůli pandemii nemoci covid-19. Informovala o tom v noci na čtvrtek agentura AP.

Foto: Texas Department of Criminal Justice, ČTK/AP

Popravený Billy Joe Wardlow

Článek

V Texasu ve středu popravili 45letého Billa Wardlowa, který v roce 1993 zabil 82letého Carla Colea při pokusu o loupež. Chtěl mu sebrat náklaďák, aby mohl začít nový život se svou přítelkyní.

V 18:28 místního času dostal injekci pentobarbitalu a zemřel 24 minut po jeho aplikaci. Nejvyšší soud zamítl jeho odvolání na poslední chvíli. V něm obhájci uváděli, že by trest měl být zrušen kvůli pandemii a také kvůli věku pachatele. Wardlove vraždil v osmnácti. Neurologové v Texasu tvrdí stejně jako jedna aktivistická skupina, že by se neměli popravovat lidé pod 21 let, protože jejich mozek se ještě vyvíjí

Byla to první poprava v Texasu od 6. února a druhá v USA od počátku uvolňování karanténních opatření.

Podle vězeňské správy byla podniknuta dostatečná bezpečnostní opatření, aby bylo možné popravy vykonávat. Všem účastníkům změřili teplotu, museli mít roušky a být od sebe vzdáleni 180 cm.

Manželství nepřežiju, tvrdila přátelům žena. Teď manžela popravili za její vraždu

Amerika

V Texasu, kde žije 29 milionů obyvatel, se dosud nakazilo přes 220 500 lidí, z nichž 2800 zemřelo.

Poprava se konala, i když se v tomto americkém státě se v posledních týdnech počet nakažených prudce zvyšuje, v úterý tam počet nových případů za den poprvé přesáhl 10 000.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám