Hlavní obsah

Studenti s rodiči v Peru zaútočili na ředitele školy a zlynčovali ho

– Lima
Novinky, Markéta Kautznerová

Naštvaní studenti a jejich rodiče vyrazili v pondělí do ředitelny střední školy v peruánské Limě a napadli ředitele. Ten podle nich jen zneužíval školní fondy a opíjel se na území školy. Policejní ochranka, která střežila školu, byla bezmocná a nemohla zuřící dav zastavit.

Foto: Reuters

Studenti a jejich rodiče napadli ředitele školy v Limě

Článek

Běsnící dav dorazil až k budově školy National Vitarte v Limě a začal rozbíjet okna a vylamovat dveře, aby se dostal k řediteli Felixovi Leonardovi Nunovi. Rozhořčení studenti a jejich rodiče ho poté popadli a odvedli na školní dvorek, kde ho lynčovali. Tento trest si vysloužil za to, že prý vytuneloval školní fondy a pohyboval se po škole opilý.

„Krade peníze. Nedělá nic, jen krade,“ řekla agentuře Reuters jedna z přítomných studentek.

Jedna ze školních vyučujících uvedla, že se Nuna během posledních pěti let, kdy pracoval na pozici ředitele, kompletně vymkl kontrole.

„Jediné, co se mu daří, je dělat zmatky. Je to regulérní alkoholik. Neexistuje žádná kontrola nad příchozími penězi. Nechce zveřejňovat ani školní náklady. Pracuji na této škole tři roky a znám se se studenty, kteří tu dříve studovali. Nikdy jsme ale neprošli podobnou situací,“ řekla Zoila Durandová.

Bez důkazů nebude potrestán

Policie byla nucena použít slzný plyn, aby rozehnala dav a odvedla Nunu pryč z chaosu do bezpečí. Ředitel však nebyl zatčen. Místo toho zástupkyně ministerstva školství uvedla, že potřebuje nějaké důkazy, než bude moci jednat.

„Ředitel může být sesazen pouze na základě zákonného rozhodnutí, což vyžaduje důkazy. Nemohla bych ho sesadit žádnou jinou cestou,“ řekla Carmen Najarroová.

Nuna obvinění odmítá. Jeho dočasné místo pobytu je neznámé a úřady zatím ani nesdělily, zda se do školy vrátí.

Reklama

Výběr článků

Načítám