Hlavní obsah

Spal, zabij, znič! Floridského střelce k masakru ve škole prý přiměl vnitřní hlas

Mladík Nikolas Cruz, který letos v únoru na střední škole ve floridském městě Parkland postřílel 17 lidí a dalších 17 zranil, se vyšetřovatelům svěřil, že slyšel hlas, který ho k masakru přiměl. Vyplývá to ze sestříhaných záběrů z výslechu pořízených bezprostředně po Cruzově zatčení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyšetřovatelé zveřejnili záběry z výslechu Nicolase Cruze pár hodin poté, co zastřelil 17 studentů ve škole na FloriděVideo: Reuters

 
Článek

„Zabijte mě, prostě mě zabijte,“ říká Cruz vyšetřovateli na začátku sestříhaného záznamu, který ve čtvrtek zveřejnila agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Nicolas Cruz

„Mluvíš o démonech. Jaké démony máš na mysli?“ vyptává se na záznamu detektiv floridského střelce, který se následně rozpovídá:

Cruz: „Hlasy“.

Detektiv: „Řekni mi o nich něco. Co je to za hlasy?“

Cruz: „Je to jeden hlas. Ten druhý, ďábelská strana,“

Detektiv: „A jak dlouho ten hlas slyšíš?“

Cruz: „Roky.“

Detektiv: „Co ti ten hlas říká? Co chce, abys udělal?“

Cruz: „Spal, zabij, znič.“

Detektiv: „Dobře. Co spal, zabij, znič?“

Cruz: „Cokoliv.“

Vyšetřovatel ale vysvětlení střelce neuvěřil. Přiklonil se k verzi, že se chce mladík předstíráním psychické nemoci vyhnout trestu, který pro něj požadují žalobci. Totiž trestu smrti. U soudu odmítl vypovídat. Proces stále není u konce.

Materiál dala médiím k dispozici prokuratura na základě příkazu soudce. Například samotné doznání, které je v písemných dokumentech, v něm ale chybí.

Reklama

Výběr článků

Načítám