Hlavní obsah

Při pádu letadla zemřela brazilská pěvecká „královna utrpení“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brasília
Aktualizováno

Při havárii letadla přišla v pátek o život jedna z nejpopulárnějších brazilských zpěvaček, 26letá Marília Mendonçaová. Při pádu aerotaxi Beechcraft C90 King Air ve státě Minas Gerais na jihovýchodě země zemřeli další čtyři lidé – její strýc a producent i dva členové posádky. Příčina havárie se vyšetřuje, stroj zřejmě narazil do drátů elektrického vedení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při pádu letadla zemřela brazilská zpěvačka Marília MendonçaVideo: TWITTER-@MariliaMReal / Super Canal TV, AP

 
Článek

Příčina pádu se vyšetřuje, zatím není známa, ale policejní šéf státu Minas Gerais Ivan Lopes Sales řekl, že to, jak jsou roztroušeny trosky letadla, působí, jako když letadlo „do něčeho narazilo než spadlo“. Podle dodavatele energie ve státě Minas Gerais CEMIG narazil stroj u sloupu elektrického vedení do vodiče vysokého napětí.

Obětí nehody je pět. Kromě zpěvačky a posádky zemřeli i její producent Henrique Ribeiro a poradce a strýc Abicieli Silveira Dias Filho.

Havarovaný dvoumotorový Beechcraft C90 King Air patřil společnosti PEC Taxi Aéreo z Goiásu. Firma vznikla v roce 2004 a měla tři letadla.

Smrt cestou na koncert 

Zpěvačka měla v pátek večer vystoupit na koncertě ve městě Caratinga, vzdáleném 12 kilometrů od místa neštěstí. Několik hodin před nehodou zveřejnila na sociálních sítích video, na kterém se připravovala na cestu a brala si kytaru.

Její skon potvrdil její management i policie státu Minas Gerais a také provozovatel aerotaxi, společnost PEC Táxi Aéreo . Stroj spadl krátce před přistáním. Zpěvačka letěla na koncerty do Caratingy z nedalekého domovského města Goiânia.

Foto: Will Dias, ČTK/AP

Brazilská zpěvačka Marília Mendonçaová

Mendonçaová, která v roce 2019 získala latinskoamerickou Grammy, proslula zaměřením písní na nevydařené vztahy žen. Patřila k předním osobnostem brazilského hudebního stylu sertanejo, původně venkovské hudby, jejíž moderní adaptace prosluly po přelomu tisíciletí.

Kariéru Mendonçaová začala ještě jako teenagerka, celonárodní hvězdou se stala v roce 2016 díky hitu o nevěře. V Brazílii byla známá jako „královna utrpení“.

Foto: ČTK/AP

Letadlo, ve kterém 5. listopadu 2021 zahynula 26letá brazilská zpěvačka Marília Mendonçaová.

Loni, když se kvůli pandemii covidu-19 rušily koncerty, vystupovala on-line. Jedno z těchto vystoupení se stalo nejsledovanějším živým přenosem na světě. Na platformě YouTube jej ve špičce sledovalo 3,3 milionu diváků. V roce 2020 byla Mendonçaová nejposlouchanějším brazilským umělcem na Spotify.

Brazilský prezident Jair Bolsonaro uvedl, že celá země je z její smrti v šoku.

Pohřeb zpěvačky se bude konat v sobotu ve městě Goiânia, uvedl guvernér státu Goiás Ronaldo Caidao. Očekává se, že na pohřeb přijde 100 000 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám